poroshenko-pislya-otrimannya-tomosu-upts-mp-nazivatimut-rpts

Порошенко: після отримання Томосу УПЦ МП називатимуть РПЦ

 • 12952 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Церква, яка після отримання Україною Томосу буде підтримувати єдність з Руською православною церква, так і буде називатися. Про це під час щорічного послання заявив Президент України Петро Порошенко у Верховній Раді України, передає кореспондент УНН.

“Імперія втрачає один із останніх важелів впливу. Томос — це фактично ще один Акт проголошення незалежності України. Для нас власна церква — гарантія духовної свободи. Це — запорука суспільної злагоди. Я гарантую, що держава поважатиме вибір тих, хто полишиться у тій церковній структурі, яка зберігатиме єдність з Руською православною церквою. І називати її так само і будемо”, — сказав П.Порошенко.

Президент додав, що держава не буде втручатись у внутрішні справи церкви, особливо “іноземна держава”.

При цьому він додав, що не знає, коли саме ухвалять Томос і коли його привезуть до України.

“Я не знаю, коли саме ухвалять Томос і коли його привезуть до України, але я точно знаю, що колесо цієї історії ми розкрутили так, що повернути його назад ніхто не зможе”. — підкреслив П.Порошенко.

Нагадаємо, Константинопольський патріархат в рамках підготовки до надання автокефалії православної церкви в Україні 7 вересня призначив своїх екзархів в Києві.

Раніше Вселенський патріарх Варфоломій під час переговорів з патріархом РПЦ Кирилом повідомив, що рішення про українську автокефалію вже прийнято, і вже ведуться відповідні процеси.

Українські Національні Новини

Політика