poroshenko-poobitsyav-do-pokrovi-pidpisati-zakon-pro-vitannya-slava-ukrayini

Порошенко пообіцяв до Покрови підписати закон про вітання "Слава Україні"

 • 8259 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Президент Петро Порошенко повідомив, що підпише ухвалений парламентом закон, яким встановлюється нове вітання у Збройних силах України "Слава Україні! - Героям слава!". Про це він сказав під час робочої поїздки до Одеської області, передає УНН з посиланням на прес-службу АП.

"Трохи більше ніж за тиждень всі ми гідно відзначимо День захисника України. Не 23 лютого, коли нам пропонували відзначати свято країни-агресора. А свій, український День захисника, українського захисника, яким пишається весь український народ", - зазначив Порошенко.

"І до того часу я підпишу ухвалений учора Верховною Радою мій законопроект, який я як Президент запропонував Верховній Раді, щоб внести зміни до військових статутів. І тепер гордо буде лунати над усією Україною наше багатоголосе "Слава Україні!" - підкреслив Глава держави.

Нагадаємо, День захисника України - свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. Також 14 жовтня традиційно відзначається як день створення Української повстанської армії.

Українські Національні Новини

Політика