poroshenko-priyshov-na-dopit-u-dbr-1

Порошенко прийшов на допит у ДБР

 • 27493 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. П’ятий президент України Петро Порошенко прийшов на допит у Державне бюро розслідувань. Сьогодні його викликали у справі щодо зловживання службовим становищем та втручанням у діяльність суддів судів України, передає кореспондент УНН.

"Ми з нашими адвокатами щойно повернулися із Шевченківського суду міста Києва. Суддя Шевченківського суду прийняла рішення скасувати постанову слідчого про відмову нам в закритті кримінальної справи, по якій ми сьогодні запрошені на допит. Постанова скасована… слідчого зобов’язали розглянути закриття кримінальної справи у зв’язку з відсутністю події злочину", - розповів Порошенко.

Також адвокат Порошенка Ігор Головань пояснив, у якій справі сьогодні допитуватимуть Порошенка.

"Вона стосується призначення суддів, тобто реалізації конституційних повноважень президента", - сказав Головань.

Як повідомлялося в УНН, Порошенко фігурує у справі щодо зловживання службовим становищем та втручанням у діяльність суддів судів України, шляхом несвоєчасного призначення їх на посаду, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді безпідставної виплати коштів з Державного бюджету України на виплату їм заробітної плати.

Нагадажмо, 27 лютого п’ятий Президент України Петро Порошенко заявив, що завтра сам прийде на допит до Державного бюро розслідувань.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про примусовий привід п’ятого Президента України, народного депутата Петра Порошенка на допит.

Нагадаємо, раніше ДБР оприлюднило перелік справ, у яких фігурує Петро Порошенко. Також зазначимо, Порошенко неодноразово не приходив на допити у ДБР.

Українські Національні Новини

Політика