poroshenko-pro-chlenstvo-v-yes-ta-vstup-do-nato-tse-perspektiva-yavno-ne-2018-roku

Порошенко про членство в ЄС та вступ до НАТО: це перспектива явно не 2018 року

 • 14972 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Членство в Євросоюзі, як і вступ до НАТО, безумовно, залишаються нашою стратегічною метою, але це перспектива явно не 2018 року. На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко у своїй колонці "Мир та розвиток", яка була опублікована в спеціальному випуску "Новое время" та The Economist Світ в 2018, передає УНН

"Членство в Євросоюзі, як і вступ до НАТО, безумовно, залишаються нашою стратегічною метою. Оскільки це перспектива явно не 2018 року, і не наша справа, як сказано в Писанні, знати часи і строки, зазначу лише, що я твердо переконаний в її реалістичності", - написав Президент.

Крім того, Порошенко відзначив, що "Угода про асоціацію — дорожня карта подальших фундаментальних змін, які наблизять Україну до копенгагенських критеріїв членства в найпрестижнішому союзі світу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент анонсував референдуми про вступ до НАТО і членство в ЄС

Він нагадав, що під час саміту Східного партнерства окреслив контури подальших проміжних кроків.

"Це — асоціація із Шенгенською зоною, приєднання до Митного союзу ЄС, Енергетичного союзу ЄС і Єдиного цифрового ринку. Секторальна інтеграція фактично перетворить східні кордони країни на кордони ЄС ще до того, як ми де-юре приєднаємося до ЄС", - додав Президент України.

Нагадаємо, уряд вже працює над нацпрограмою співробітництва Україна-НАТО на 2018 рік.

Українські Національні Новини

Політика