poroshenko-pro-kremlivsku-dopovid-ochikuyemo-vidpovidnikh-rishen-i-vid-yevropeyskikh-partneriv

Порошенко про "кремлівську доповідь": очікуємо відповідних рішень і від європейських партнерів

 • 9147 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Президент України Петро Порошенко у зв'язку з представленням у США "кремлівської доповіді" подякував Вашингтону за "чергову демонстрацію лідерства у протидії російській агресії" та зазначив, що розраховує на відповідні рішення і з боку європейських партнерів. Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Щира вдячність Вашингтону за чергову демонстрацію лідерства у протидії російській агресії! Розраховуємо на відповідні рішення і з боку наших європейських партнерів для зміцнення спільного трансатлантичного фронту", - зазначив П.Порошенко.

Президент наголосив, що "сила санкцій стає дедалі більш міцною і впливовою". Накопичувальний ефект обмежувальних заходів неминуче і впевнено обмежує апетити агресора, за його словами.

"І так буде, допоки в Кремлі нарешті не зрозуміють важливості поваги до міжнародного права, відмови від втручання у внутрішні справи суверенних держав та припинення підриву демократичних інститутів. А також допоки не відбудеться повне відновлення суверенітету і територіальної цілісності України!" - наголосив П.Порошенко.

Нагадаємо, у ніч на 30 січня мінфін США представив конгресу "кремлівську доповідь" - список посадовців, політиків і великих підприємців, які можуть мати зв'язки з російською владою, зокрема - з президентом РФ Володимиром Путіним.

До нього увійшли топ-посадовці, зокрема, голова МЗС РФ Сергій Лавров, як і інші члени російського уряду на чолі з прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим, прес-секретар В.Путіна Дмитро Пєсков, помічник президента РФ Владислав Сурков.

Також у списку - олігархи, які працюють у різних сферах російської економіки - очільники банків, підприємств нафтогазової, металургійної промисловості. Зокрема, там опинився і голова російського газового монополіста "Газпрому" Олексій Мюллер.

Складання такого списку вимагає торішній американський закон "Про протидію супротивникам США за допомогою санкцій", який президент Сполучених Штатів Дональд Трамп підписав у серпні 2017 року. До цих людей потенційно можуть застосувати санкції.

У Росії на опублікування списку відреагували у низці російських державних установ, хоча ще днем раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявляв, що "сама публікація списку нічого не означає", адже "не є черговою хвилею санкцій".

Сьогодні ж він заявив, що США оголосили своїми ворогами фігурантів "кремлівської доповіді".

Українські Національні Новини

Політика