poroshenko-pro-reaktsiyu-na-vbivstvo-babchenka-ne-ukrayintsiv-treba-zasudzhuvati-a-rosiyu

Порошенко про реакцію на "вбивство" Бабченка: не українців треба засуджувати, а Росію

 • 8880 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Росія засилає в Україну зброю і гроші для того щоб вбивати українців і журналістів.
Про це під час робочого візиту в Івано-Франківській області заявив Президент України Петро Порошенко, передає УНН.

"Агресор не припиняє спроби дестабілізувати ситуацію в Україні з середини. Всі бачили по телебаченню вчора, внаслідок блискучої операції, яка була проведена героями з СБУ – увесь світ побачив справжнє обличчя нашого ворога. Засилають зброю – цілі вантажівки, засилають гроші для того, щоб вбивати українців, вбивати журналістів, вбивати державних діячів. Коли ми схопили їх "на гарячому", кажуть, що ми не так діємо. Вам не українців треба засуджувати, а Росію. Українці роблять все можливе для того, щоб триматися разом і захистити себе. Запевняю – так буде і надалі", - заявив П.Порошенко.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялося, що він після пострілів в спину помер в кареті "швидкої".

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України за фактом вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

СК РФ також порушив справу про вбивство журналіста Бабченко в Києві. Російські слідчі заявили, що хочуть допомогти Україні в справі про вбивство Бабченка.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий, і розповів деталі спецоперації по запобіганню вбивства.

Українські Національні Новини

Політика