poroshenko-rozpochav-rozmovu-z-merkel

Порошенко розпочав розмову з Меркель

 • 9376 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Президент України Петро Порошенко розпочав телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель щодо ескалації в Азовському морі. Про це повідомив прес-секретар Глави держави Святослав Цеголко, передає УНН.

"Щойно почалася телефонна розмова з канцлером Німеччини Ангелою Меркель", - написав Цеголко у Facebook.

Як повідомляв УНН, у МЗС України заявили про збройний напад та захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" та буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також поранення та захоплення у полон членів їхніх екіпажів і висловили з приводу цього категоричний протест Російській Федерації, вказавши, що це є черговим актом збройної агресії РФ проти України. Українська сторона заявляла про шістьох поранених військових, двоє з яких - тяжко.

У ніч з 25 на 26 листопада було екстрено скликано засідання РНБО, на якому у зв'язку з ескалацією в Азовському морі було запропоновано ввести воєнний стан на два місяці.

ВР розгляне рішення про запровадження воєнного стану на позачерговому засіданні у понеділок, 26 листопада, яке скликано на 16:00.

Збройні сили України привели в повну боєготовність.

Через ескалацію в Азовському морі також закликали провести екстренне засідання Радбезу ООН.

Українські Національні Новини

Політика