poroshenko-rozpoviv-pro-maybutnye-inozemnikh-investitsiy-v-ukrayinu

Порошенко розповів про майбутнє іноземних інвестицій в Україну

 • 9533 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Керівники компаній з загальною капіталізацією 1 трлн доларів обіцяли інвестувати в Україну. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи в Одеській області, передає УНН.

"26 травня я провів засідання інвестиційного форуму у відбудованому Маріїнському палацу. За моїм столом зібрались керівники компаній з загальною капіталізацією 1 трильйон доларів. Це ті компанії, які я запросив в Україну, і вони обіцяли, що вони будуть інвестувати зараз в Україну", - сказав він.

За словами Президента, з зазначених компаній - і General electric, який інвестує в українську залізницю, і Westinghouse, який інвестує в українську атомну промисловість для того, щоб Україна "не була на гачку в російських постачальників", Daewoo, Huawei, Sumitomo та багато інших великих підприємств.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко провів зустріч із головою ради директорів та головним виконавчим директором групи компаній "DP World" Султаном Ахмедом бін Сулаїмом, під час якої Глава держави запросив DP World інвестувати не лише в розвиток об’єктів портової інфраструктури.

Крім того, Порошенко провів зустріч із президентом азербайджанської державної нафтової компанії SOCAR Ровнагом Абдуллаєвим, під час якої сторони обговорили "турецькі проекти" компанії, залученість до них України та перспективи подальшого розвитку українського нафтопереробного комплексу, зокрема можливе виробництво авіаційного палива в Україні.

Українські Національні Новини

Економіка