poroshenko-u-stambuli-zustrivsya-z-erdoganom

Порошенко у Стамбулі зустрівся з Ердоганом

 • 9647 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Президент України Петро Порошенко зустрівся з турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом під час свого візиту до Стамбула, де очікується отримання Томосу Православною Церквою України. Про це повідомляє прес-служба турецького президента у Twitter, передає УНН.

"Президент Реджеп Таїп Ердоган зустрівся з Президентом Петром Порошенком у Вахдеттіні в Стамбулі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН, раніше у суботу українська делегація на чолі з Президентом прибула до Стамбула отримувати Томос від Вселенського Патріарха про автокефалію Православної Церкви України.

Нагадаємо, Порошенко та голова Верховної Ради Андрій Парубій перебуватимуть з візитом 5-6 січня 2019 року у Туреччині для отримання Томосу. Програмою візиту до Турецької Республіки (Стамбул) 5 січня передбачено зустріч Парубія і Порошенка з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, відвідання Вселенського Патріархату та зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм.

6 січня Порошенко, Парубій та члени делегації візьмуть участь у церемонії вручення Томосу, божественній літургії (спільне відправлення Вселенським Патріархом Варфоломієм і митрополитом Епіфанієм), у церемонії освячення води у затоці "Золотий Ріг".

Українські Національні Новини

Політика