poroshenko-vidreaguvav-na-skasuvannya-viyskovogo-paradu

Порошенко відреагував на скасування військового параду

 • 11720 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. П'ятий президент України Петро Порошенко вважає, що рішення чинного очільника держави Володимира Зеленського скасувати військовий парад на День Незалежності є "не дуже далекоглядним". Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу партії Порошенка.

"Воєнний парад – це не тільки час і подія, коли армія звітує перед народом. Про дистанцію, яку вона пройшла за рік з попереднього параду. Але це і подія, коли народ має можливість віддати шану і повагу своїй армії. На сьогодні армія і воїни є найбільш шановною і поважною інституцією, яка користується найбільшою довірою народу України. Я думаю, що позбавляти людей цього було б не дуже далекоглядно", – цитуються в повідомленні слова Порошенка.

Але, як зазначає президент-попередник Зеленського, чинний верховний головнокомандувач Збройних сил України має "повне право приймати рішення – проводити парад чи ні". "Це залежить від пріоритетів пана Зеленського", – зазначив Порошенко.

Водночас п'ятий президент України привітав ідею направити зекономлені на параді гроші військовим. "Я повністю вітаю ініціативу, щоб підтримати грошовим забезпеченням нашу армію", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В’ятрович відреагував на скасування Президентом військового параду

Також Порошенко зазначив, що при ньому проведення параду коштувало значно менше, ніж 300 мільйонів, про які казав Зеленський. "Я навмисно всі дорогі задоволення скасував. В тому числі повітряний парад, де потрібно була велика кількість авіаційного пального. Форму, яку видавали на парад – видавали все одно, це передбачено в умовах забезпечення", – повідомив колишній президент.

Раніше сьогодні Президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення не проводити військовий парад на День Незалежності. Натомість, з його слів, 300 мільйонів гривень будуть спрямовані на премії військовослужбовцям.

Президент пообіцяв також замість параду "новий формат" святкування Незалежності.

Українські Національні Новини

Політика