poroshenko-vruchiv-varfolomiyu-orden-i-zaprosiv-v-ukrayinu

Порошенко вручив Варфоломію орден і запросив в Україну

 • 11712 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Президент Петро Порошенко під час візиту до Стамбула в Туреччині, де сьогодні відбулося підписання Томосу для ПЦУ, вручив високу державну нагороду Вселенському Патріарху Варфоломію - орден "За заслуги" І ступеня - і запросив його з візитом в Україну. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу АП.

"Президент Петро Порошенко нагородив орденом "За заслуги" І ступеня Вселенського Патріарха, архієпископа Константинополя – Нового Риму Його Всесвятість Варфоломія. Петро Порошенко вручив нагороду за визначний особистий внесок Його Всесвятості у розбудову автокефальної помісної Православної Церкви України, піднесення авторитету православ'я у світі, багаторічну діяльність з утвердження ідеалів духовності, милосердя і міжконфесійної злагоди", - зазначили в АП.

Вселенський Патріарх, своєю чергою, вручив Главі держави пам’ятну медаль – хрест Панагія Паммакарістос.

При цьому Президент запросив Патріарха Варфоломія з візитом в Україну.

"Ваша Всесвятосте, велика Вам подяка. Хочу наголосити, ми чекаємо Вас в Україні. І чекаємо з нетерпінням", - звернувся Порошенко до Вселенського Патріарха.

Глава держави додав, що багато років українці чекали, щоб у цьому храмі Святого Георгія, де відбулася сьогодні церемонія підписання Томосу, почули молитву українською мовою.

Раніше в суботу патріарх Варфоломій підписав в соборі Святого Георгія в Стамбулі Томос про автокефалію для ПЦУ.

Українські Національні Новини

Політика