poroshenko-zminiv-vimogi-do-zvan-ofitseriv-na-posadakh-minoboroni

Порошенко змінив вимоги до звань офіцерів на деяких посадах Міноборони

 • 15504 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Відтепер вимоги до звань офіцерів при призначенні їх на низку посад у апараті Міністерства оборони України знижено на один ступінь, назви посад змінені, а також додано нові. Відповідний указ 31 грудня 2018 року підписав президент України Петро Порошенко, передає УНН.

Своїм указом Петро Порошенко вніс зміни до указу Леоніда Кучми "Про переліки посад військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, що підлягають заміщенню особами вищого офіцерського (начальницького) складу, та граничних військових і спеціальних звань за цими посадами" 2002 року.

Низка посад, які раніше обіймались військовослужбовцями у званні генерал-полковників та адміралів, обійматимуться генерал-лейтенантами та віце-адміралами.

Самі посади перейменовано, зокрема Начальник Головного управління оборонного та мобілізаційного планування став Заступником начальника Генерального штабу відтепер Начальник Головного управління оборонного планування - заступник начальника Генерального штабу.

Згідно з указом, зі списку вилучено низку позицій, зокрема Заступник Міністра оборони України та Державний секретар Міністерства оборони України.

Також до апарату Міноборони додано нові посади, зокрема Директор Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки, а також Заступник командувача (з територіальної оборони).

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року Міністерство оборони почне працювати за новими стандартами у зв'язку з закінченням реформування структури

Українські Національні Новини

Політика