poroshenko-zustrivsya-z-prezidentom-freedom-house

Порошенко зустрівся з президентом Freedom House

 • 10650 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Президент України Петро Порошенко провів зустріч із президентом неурядової організації Freedom House Майклом Абрамовіцем. Про це повідомляє УНН з посиланням на АП.

Петро Порошенко висловив вдячність Freedom House за підтримку України у проведенні демократичних реформ та у протистоянні російській агресії.

Глава держави поінформував Майкла Абрамовіца про поточну ситуацію на Донбасі та шляхи реалізації ініціативи української сторони щодо миротворчої операції ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Freedom House стурбовані темою радикального екстремізму в Україні

Наголошено, що російська агресія призвела до масових порушень прав людини на окупованих територіях України на Донбасі та в Криму, відповідальність за які несе російська окупаційна влада.

Петро Порошенко висловив сподівання на підтримку з боку Freedom House у питаннях звільнення українських заручників та політичних в’язнів, які утримуються в Росії та на окупованих територіях на Донбасі і в Криму, зокрема українського журналіста Романа Сущенка, незаконно запротореного до в’язниці у Москві, а також українського письменника, журналіста і блогера Станіслава Асєєва, який понад рік утримується в полоні на території окупованого Донецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Freedom House: оцінка демократії в Україні знизилася вперше з часів Майдану

Українські Національні Новини

Політика