porsche-zaplatit-shtraf-v-500-mln-yevro-cherez-dizelnogo-skandalu

Porsche заплатить штраф в 500 млн євро через дизельний скандал

 • 11323 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Німецький автовиробник Porsche в рамках "дизельного скандалу" виплатить штраф у розмірі 535 млн євро. Про це у вівторок, 7 травня, заявила прокуратура Штутгарта, передає УНН із посиланням на DW.

Як зазначають правоохоронці, близько 99 тисяч машин з дизельними двигунами V6 і М8 не відповідали вимогам до вмісту шкідливих речовин у вихлопних газах. Концерн погодився з цим заходом покарання.

Сума штрафу складається з двох частин. Велику - 531 млн євро - концерн повинен заплатити в якості компенсації за економічну вигоду, отриману в результаті маніпуляцій з вихлопними газами. 4 млн євро складе штраф за різні адміністративні порушення.

Концерн Porsche не виробляє дизельні двигуни, він отримує їх від фірми Audi, яка в рамках дизельного скандалу вже була оштрафована на 800 млн євро. Концерн VW, якому належать також марки Audi і Porsche, за маніпуляції з тестами вихлопних газів був оштрафований на 1 млрд євро.

Як у березні повідомляв УНН, у найближчий час Єврокомісія може накласти великі штрафи на провідних німецьких автовиробників. 

Українські Національні Новини

Новини Світу