portugaliya-gotuyetsya-do-rekordnikh-vipadkiv-covid-19-u-miru-poshirennya-omicron

Португалія готується до рекордних випадків COVID-19 у міру поширення Omicron

 • 18171 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Міністр охорони здоров’я Португалії в середу передбачив, що варіант Omicron викличе рекордну кількість випадків COVID-19 в найближчі дні, оскільки влада повідомила про майже 9 000 нових випадків, що є найвищим показником з початку лютого. Про це пише агенство Reuters, передає УНН.

Цитата

"Скоріш за все, найближчими днями ми досягнемо рекордної кількості випадків", - сказала міністр охорони здоров'я Марта Темідо в інтерв'ю телеканалу TVI.

Деталі

За останній місяць рівень зараження за 14 днів зріс більш ніж вдвічі і досяг 579 випадків на 100 тисяч людей у ​​середу, свідчать офіційні дані. Близько половини нових випадків коронавірусу в Португалії припадає на варіант Omicron.

Щоб обмежити поширення напередодні святкового сезону, уряд оголосив про нові обмеження у вівторок, наказавши закрити нічні клуби та бари. Працівників буде переведено на віддалену роботу з дому щонайменше на два тижні, починаючи з Різдва.

Прем'єр-міністр Антоніо Коста закликав людей максимально обмежити свої контакти.

Додамо

Хоча в країні один із найвищих у світі показників вакцинації від COVID-19, приблизно 87% з 10-мільйонного населення країни повністю щеплені, щоденна кількість випадків коронавірусної інфекції повернулася до рівнів, які останній раз спостерігали, коли Португалія зіткнулася з найгіршою хвилею за перші два місяці 2021 року.

Португалія збільшила кількість тестів на коронавірус, щоб досягти в середньому 133 000 тестів на день, але з наближенням святкових урочистостей і зростанням попиту в деяких супермаркетах закінчуються набори.

Українські Національні Новини

Новини Світу