portugaliya-vimagatime-vid-turistiv-test-na-covid-19-pid-chas-reyestratsiyi-v-goteli

Португалія вимагатиме від туристів тест на COVID-19 під час реєстрації в готелі

 • 30641 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Від відпочиваючих в Португалії зажадають показати негативний результат тесту на COVID-19, свідоцтво про вакцинацію або доказ одужання, щоб залишитися в готелях або інших місцях для відпочинку, оголосив уряд в четвер, оскільки кількість інфікувань продовжує зростати. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

В останні тижні кількість нових щоденних випадків захворювання в Португалії неухильно зростає, повернувшись до рівнів, які в останній раз спостерігалися в лютому, коли країна перебувала під суворою ізоляцією. Майже 90% випадків відносяться до більш заразного варіанту "Дельта".

У міру поширення варіанту "Дельта" країна щосили намагається врятувати зазвичай напружений літній сезон.

Негативні тести, сертифікати про вакцинації або підтвердження одужання також будуть потрібні для харчування в приміщенні в ресторанах в 60 муніципалітетах з високим рівнем ризику, включаючи Лісабон і місто Порту, ввечері в п'ятницю і в вихідні дні.

Відпочиваючі і відвідувачі ресторанів можуть використовувати цифровий сертифікат ЄС на COVID-19. Експрес-тести на антигени також будуть дійсні і можуть проводитися в готелях при реєстрації заїзду. Нові правила вступають в силу в суботу.

Клієнти і підприємства, що порушують правила, ризикують бути оштрафованим від 500 і 10 000 євро відповідно.

Цей захід дозволить ресторанам знову відкриватися на вечерю в суботу та неділю в районах підвищеного ризику, де вони були змушені закритися раніше на два попередніх уїкенди.

Нічну комендантську годину, вже введену в 45 муніципалітетах, буде поширено ще на 15 муніципалітетів, включаючи Фару, головне місто популярного південного курорту Алгарве.

Доповнення

У Португалії з населенням 10 мільйонів людей в четвер зареєстрували більше 3 000 випадків коронавірусу, в результаті чого загальна кількість випадків з початку пандемії склала 899 295.

Випадки захворювання почали поступово збільшуватися після того, як в середині травня Португалія відкрилася для відвідувачів з ЄС і Великої Британії. Але щоденна смертність залишається значно нижче лютневого рівня, і нові випадки захворювання в основному реєструються серед молодих, нещеплених людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу