portugalski-ostrovi-madeyra-priymatimut-turistiv-scheplenikh-vaktsinami-yaki-ne-skhvaleni-yes

Португальські острови Мадейра прийматимуть туристів, щеплених вакцинами, які не схвалені ЄС

 • 47738 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Популярні португальські острови Мадейра дозволятимуть відвідувачам щеплення будь-якою вакциною проти COVID-19, а не лише тією, що схвалена європейським регулятором. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Континентальна Португалія приймає лише чотири вакцини, але Мадейра, автономний регіон, популярний своїми винами та зеленим ландшафтом, заявив, що ті, хто отримав уколи від інших виробників, наприклад, Sinovac (SVA.O) або Covaxin, можуть також відвідати атлантичні острови.

Педро Рамос, міністр охорони здоров'я Мадейри, заявив, що всі будуть прийняті, "оскільки якщо мільйони будуть щеплені цими вакцинами (не схваленими ЄС), рівень їх захисту буде схожий на інші".  Вважається, що близько 5 мільйонів людей у ​​Великобританії, важливому джерелі іноземного туризму для Мадейри, отримували вакцину Covishield, яка також використовується глобальною установою COVAX.

Додатково

Це відбувається на тлі критики щодо того, що ЄС не включив Covishield, версію вакцини COVID-19 від AstraZeneca, виготовлену Інститутом сироватки в Індії, до переліку схвалених вакцин для сертифіката.

Європейський Союз, який минулого тижня випустив цифровий сертифікат COVID, на сьогодні дозволив лише чотири вакцини - вакцини Pfizer Inc (PFE.N) та BioNTech (22UAy.DE), Moderna Inc (MRNA.O), AstraZeneca (AZN. L) та Johnson & Johnson (JNJ.N).

Сертифікат дозволяє громадянам вільніше подорожувати, якщо вони були повністю щеплені одним із чотирьох схвалених уколів, отримали нещодавні негативні результати тестів або мають імунітет через нещодавнє відновлення.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В авіакатастрофі на Філіппінах загинуло 47 військових

     • 17121 переглядiв

    Джефф Безос йде з посади гендиректора Amazon

     • 11751 переглядiв

    У Туреччині зафіксували торнадо

     • 37770 переглядiв