portugalskiy-vulichniy-khudozhnik-divuye-svit-3d-grafiti

Португальський вуличний художник дивує світ 3D-графіті

 • 92995 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Вуличний художник створює об’ємні зображення, використовуючи архітектурні та рельєфні особливості навколишнього середовища. Графіті намальовані унікальною художньою технікою, тому створюють "ефект присутності". Про це інформує УНН, з посиланням на cайт митця.

Райтер (той, хто малює графіті - ред.) називає себе Odeith. Він народився у португальському місті Дамайя і вперше взяв балончик з краскою до рук у середині 1980 рр. Проте початком творчого шляху вважає 1990-ті роки, коли графіті культура почала активно ширитися Португалією.

Cвій стиль митець називає "sombre 3D" (з португальської sombre - тінь). У малюнках він особливу увагу приділяє тіням та перспективі, за допомогою якої створюється оптична ілюзія, що малюнок об’ємний. Найбільш придатними поверхнями для такого стилю художник вважає кути 90º або поверхню від стіни до полу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один в один: американська студентка перевтілюється у героїв кінематографу

Odeith легко впізнаваний за своїми сюрреалістичними та хоррор-сюжетами. Наприклад, митець часто малює величезних диких тварин, та комах, які погрожуюче нависають над перехожими.

На своїй сторінці у Instagram митець вже зібрав 228 тис. підписників, а також отримує замовлення від компаній-гігантів, таких як Coca-Cola, Samsung та Shell.

УНН зібрав для вас добірку вражаючих своїм реалізмом робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Магія води: світлини американського фотографа не відрізнити від картин Барокко

Українські Національні Новини

Мультимедіа