posada-golovi-kharkivskoyi-oda-za-milyon-sud-vzyav-pid-vartu-dvokh-shakhrayiv

Посада голови Харківської ОДА за мільйон: суд взяв під варту двох шахраїв

 • 10737 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Суд взяв під варту двох чоловіків, які продавали посади губернатора Харківщини, яку оцінили у мільйон доларів, та голови ДПС в області. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу прокуратури Харківскої області.

"Суд обрав 52-річному чоловіку... запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 4 млн грн та 68-річному чоловіку... запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 3,5 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Так, чоловіки підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайське заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах) та ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (замах на шахрайське заволодіння чужим майном, скоєний у співучасті). 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Харківщині правоохоронці затримали двох шахраїв, які намагалися отримати хабар за обрання певних людей на високі посади. Відтак, вони вимагали 1 млн доларів за посаду губернатора Харківщини та 100 тис. доларів за посаду голови ДПС в області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП