posadovtsi-na-poltavschini-torguvali-neyakisnim-palnim-ta-ukhilyalis-vid-splati-podatkiv-s-bilan

Посадовці на Полтавщині торгували неякісним пальним та ухилялись від сплати податків - С.Білан

 • 8684 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. У Полтавській області співробітники податкової міліції викрили торговців неякісним пальним, які за допомогою конвертаційного центру ухилилися від сплати податків в особливо великому розмірі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови ДФС Сергій Білан, передає УНН.

«Під час розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) і ч. 1 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК, було встановлено, що посадові особи одного з підприємств, яке займається оптовою торгівлею пальним, уклали уявні угоди з рядом фіктивних підприємств, що входять до складу конвертаційного центру, з надання транспортно-експедиційних послуг при реалізації паливно-мастильних матеріалів.

Крім того, керівники зазначеного підприємства здійснювали купівлю-продаж пального сумнівної якості без відображення операцій в податковому та бухгалтерському обліках.

В результаті проведених на нафтобазі, в офісах та за місцями проживання фігурантів розслідування семи обшуків було виявлено та вилучено 130 тонн дизельного пального, вартістю 2,6 мільйона гривень, майже 500 тисяч гривень, отриманих від продажу неякісного пального, комп'ютерна техніка, чорнові записи та фінансово-господарські документи», - написав він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, за словами експерта Г.Рябцева, на рівні місцевих чиновників існує зацікавленість у роботі нелегальних АЗС.

Також нагадаємо, експерти та представники легального ринку пального вбачають причини розвитку нелегальних АЗС саме в існуванні роздрібного податку.

“Сірі” дилери ухиляються від його сплати, а ДФС не в змозі належним чином ці факти виявляти та реагувати.

Таким чином, за підсумками лише першого півріччя 2016 року, через несплату роздрібного податку “сірими” трейдерами бюджет недоотримав 800 млн грн.

За словами генерального директора мережі АЗК WOG С. Корецького, від скасування роздрібного акцизу на пальне виграє і ринок, і держава.

“Про необхідність врегулювання ситуації із роздрібним акцизом представники легального ринку пального говорять вже майже рік. Це не наша забаганка чи спроба платити менше податків. Якщо буде об’єднання (роздрібного акцизу з основним — ред.), то для нас сума податку не зміниться. Проблема роздрібного акцизу в тому, що його не платять сірі дилери. Саме тому це проблема, яку треба вирішувати, і від цього виграватимуть всі: і ринок, і держава в особі місцевих бюджетів”, — сказав він.

Українські Національні Новини

Суспільство