posadovtsiv-kiyivmisksvitla-pidozryuyut-u-zlovzhivannyakh-pid-chas-zakupivel-tovariv-dlya-zovnishnogo-osvitlennya-stolitsi

Посадовців "Київміськсвітла" підозрюють у зловживаннях під час закупівель товарів для зовнішнього освітлення

 • 12226 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Правоохоронці підозрюють посадових осіб комунального підприємства "Київміськсвітло" у масштабних зловживаннях під час здійснення закупівель товарів для зовнішнього освітлення столиці. Про це УНН повідомили у пресцентрі Служби безпеки України. 

За даними слідства у 2018 році керівництво кількох структурних підрозділів комунального закладу забезпечило перемогу у тендері на придбання освітлювальних засобів для поточних потреб міста наближеній до них комерційній структурі.

Загальна сума контрактів становила кілька десятків мільйонів гривень, частину з якої було розтрачено.

За попередньою версією слідства, під час підготовки кошторису чиновники свідомо завищили реальну ринкову вартість на лампи для вуличного освітлення.

Ініційована Службою комплексна товарознавча та судово-економічна експертизи засвідчили, що через такі дії посадовців місцевому бюджету завдано збитки у особливо великих розмірах.

Наразі п’ятьом посадовцям Київміськсвітла оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, посадовців київської філії одного із державних банків було викрито на розкраданні майже 80 мільйонів гривень установи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП