posadovtsiv-lisnitstva-na-kharkivschini-pidozryuyut-u-naneseni-zbitkiv-derzhavi-na-10-5-mln-grn

Посадовців лісництва на Харківщині підозрюють у нанесенні збитків державі на 10,5 млн грн

 • 14922 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. У Харківській області посадовців лісництва підозрюють у неналежному зберігання майна державного підприємства, внаслідок чого невстановлені особи здійснили вирубку дерев на суму 10,5 мільйонів гривень. Про це УНН повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, двом посадовим особам ДП "Жовтневе лісове господарство" (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, майстри лісу не забезпечили належне зберігання майна державного підприємства. Внаслідок цього невстановлені особи у 2019 році здійснили незаконну вирубку понад 750 дерев на території ДП "Жовтневе лісове господарство", що завдало збитків державі на 10,5 мільйонів гривень.

Порушення природоохоронного законодавства виявлене під час перевірки працівниками Державної екологічної інспекції у Харківській області.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, на Львівщині двом посадовцям повідомлено про підозру у вирубці та передачі деревини на суму понад 2,5 млн гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Львівщині легковик наїхав на літню жінку

     • 13556 переглядiв

    Синоптики дали прогноз на лютий

     • 45814 переглядiв