posadovtsiv-ukrsportzabezpechennya-pidozryuyut-u-zakupivli-nezareyestrovanikh-preparativ-dlya-sportsmeniv

Посадовців "Укрспортзабезпечення" підозрюють у закупівлі незареєстрованих препаратів для спортсменів

 • 11238 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Трьом посадовцям ДП "Укрспортзабезпечення" оголошено підозри за фактом закупівлі для спортсменів незареєстрованих в Україні препаратів на суму понад 8 млн грн. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

"Повідомлено про підозру начальнику, першому заступнику та заступнику начальника Державної установи «Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення" у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що у період 2017-2018 років посадовці у змові з державним тренером, діючи в інтересах окремих суб'єктів господарювання, незаконно здійснили закупівлю засобів та виробів не зареєстрованих в Державному реєстрі лікарських засобів України, які не є лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

"Закупівля вказаних препаратів здійснювалася за відсутності їх фактичної потреби для спортсменів. Вказані обставини підтверджено показаннями понад 30 спортсменів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, діями службових осіб інтересам держави завдано збитки на суму понад 8 млн гривень. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією – ред.) , ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Нагадаємо, за 2018 рік Держлікслужбою надано понад 120 розпоряджень про заборону торгівлі, зберігання та застосування лікарських засобів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП