posadovtsya-lutskoyi-miskradi-vikrili-na-vimaganni-groshey-z-uchasnikiv-boyovikh-diy

Посадовця Луцької міськради викрили на вимаганні грошей з учасників бойових дій

 • 8272 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. На хабарях викрили посадовця департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-центр Служби безпеки України.

"Оперативники спецслужби встановили, що чиновниця налагодила механізм вимагання грошей від громадян – учасників бойових дій за постановку на квартирний облік та сприяння у безперешкодній виплаті грошової компенсації за придбання житла", - йдеться в повідомленні.

Так, співробітники СБУ задокументували факт вимагання зловмисницею за свої "послуги" дві тисячі доларів. Першу половину від вказаної суми хабаря посадовець мала отримати за призначення грошової компенсації, другу – після одержання громадянином встановленої законом виплати.

Правоохоронці затримали чиновницю в обласному центрі під час одержання тисячі доларів – першої частини хабаря.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою – ред.) тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших ймовірних фактів протиправної діяльності.

Нагадаємо, на Київщині посадовиця сільради погоріла на отримані хабаря.

За даними слідства, вона вимагала 10 тисяч доларів від представників комерційної структури за видачу довідки щодо меж орендованої ними земельної ділянки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП