posadovtsya-obukhivskoyi-rda-suditimut-za-sluzhbovu-nedbalist

Посадовця Обухівської РДА судитимуть за службову недбалість

 • 9368 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Колишнього начальника загального відділу Обухівської РДА судитимуть за неналежне виконання службових обов’язків, що призвело до збитків на суму понад 54 млн гривень. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно екс-начальника загального відділу апарату Обухівської районної державної адміністрації, яка будучи службовою особою, неналежним чином виконувала службові обов'язки, не перевірила відповідність тексту копії розпорядження виконувача обов'язків голови Обухівської РДА на відповідність його оригіналу та засвідчила копію розпорядження.

Нагадаємо, вказаним розпорядженням голови Обухівської РДА надано дозвіл на виготовлення технічної документації на земельну ділянку 134 громадянам в адміністративних межах Обухівської міської ради. Через несумлінне ставлення посадовцем до своїх службових обов’язків відбулась передача земельної ділянки загальною площею понад 16 га із власності територіальної громади м. Обухів у приватну власність. Вартість вказаних земель становить понад 54 млн гривень.

Таким чином, екс-начальник загального відділу Обухівської РДА обвинувачується у вчиненні службової недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило завдання тяжких наслідків інтересам територіальній громаді м. Обухів в особі Обухівської міської ради.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних доходів громадян або без такого.

Як повідомляв УНН, керівникам "Черкасиобленерго" і "Харківобленерго" оголосили підозри у розтраті 167 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП