posadovtsyam-buchanskoyi-miskradi-ogolosili-ostatochnu-pidozru

Посадовцям Бучанської міськради оголосили остаточну підозру

 • 1638 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Генеральна прокуратура України пред’явила остаточну підозру посадовцям Бучанської міської ради, яких звинувачують у зловживанні службовим становищем при вилученні земель лісового фонду. Про це УНН повідомили у прес-службі ГПУ.

"Генпрокуратурою завершується досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючих міського голови та секретаря Бучанської міської ради Київської області, а також колишніх начальників відділу Держкомзему у місті Буча Київської області у зловживанні службовим становищем при вилученні земель лісового фонду та зміні їх цільового призначення, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України", - йдеться в повідомленні.

Як встановлено слідством, службовці протягом 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісового фонду загальною площею більше 80 га, що завдало збитки державі на загальну суму понад 390 мільйонів гривень.

З урахуванням додатково отриманих у кримінальному провадженні доказів та встановлених фактичних обставин вчиненого злочину, органом досудового розслідування складено та пред’явлено винним особам остаточну підозру.

Наразі Генеральною прокуратурою України підготовлено процесуальні документи для завершення досудового розслідування, складено обвинувальний акт, який найближчим часом буде спрямовано на розгляд до суду.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року меру і секретарю Бучанської міської ради повідомили про змінену підозру.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП