poshirennya-infektsiynikh-khvorob-situatsiya-u-mariupoli-kritichna-ye-zagroza-kholeri

Кузін: ситуація у Маріуполі критична, є ризик поширення холери

 • 114727 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. У Маріуполі критична ситуація щодо можливості поширення інфекційних хвороб – є загроза виникнення спалаху холери. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

"Стосовно ситуації на тимчасово окупованих територіях. На жаль, ситуація є достатньо складною, це пов'язано з тим, що ми маємо доволі обмежений обсяг інформації щодо санітарного та епідемічного благополуччя таких територій. Особливо критичною є ситуація в Маріуполі. Зважаючи на масові поховання та відсутність доступу до питної води, ми розуміємо, що ризики будуть поступово збільшуватися, враховуючи температуру повітря, адже тепла погода може сприяти саме поширенню інфекційних хвороб", - розповів Кузін.

Деталі

За його словами, для того, щоб попередити розвиток хвороб, необхідно ще раз нагадувати людям правила використання питної води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвороби війни та хронічний стрес: Голубовська про те, чи чекають на Україну спалахи інфекційних хвороб

"Ми не говоримо про те, що на 100% чекаємо на спалахи певних небезпечних захворювань, однак дійсно ситуація з антисанітарією та перебоїв з водопостачанням, водовідведення, роботи водоочисних споруд може призвести до поширення гострих інфекційних й особливо кишкових інфекцій", - сказав Кузін.

Він зазначив, що доволі часто МОЗ отримує інформацію щодо масових поховань в неналежних для цього місцях, це також може призводити до суттєвого забруднення поверхневих водоносних горизонтів.

"Якщо відповідати на запитання, чи є там ризик поширення таких хвороб, як холера, то він дійсно там є. Ми дійсно знаємо, що на території цієї області, і конкретно в Маріуполі, реєструвався спалах холери в минулому, тому зараз основна наша увага зосереджена на тому, щоб таких випадків не допустити", - повідомив Кузін.

Доповнення

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що місто зачиняють на карантин через загрозу холери.

Кузін зазначив, що в Україні є достатній запас ліків для лікування холери.

Українські Національні Новини

Суспільство