poshiryuvali-feyki-pro-viynu-v-ukrayini-likvidovano-5-vorozhikh-botoferm-potuzhnistyu-ponad-100-tis-feykovikh-akauntiv

Поширювали фейки про війну в Україні: ліквідовано 5 ворожих ботоферм потужністю понад 100 тис. фейкових акаунтів

 • 168610 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Служба безпеки України з початку війни, яку розпочала росія, ліквідувала 5 ворожих ботоферм потужністю понад 100 тис. фейкових акаунтів. Про це УНН повідомляє з посиланням на СБУ.

Цитата

"З початку війни СБУ ліквідувала 5 ворожих ботоферм потужністю понад 100 тис. фейкових акаунтів. Вони діяли на території Харкова, Черкас, Тернополя, Полтави і Закарпаття", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що фейкові акаунти були створені у різних соцмережах, включно з тими, які наразі є забороненими в Україні.

"Через цю "армію ботів" поширювали фейки про війну РФ в Україні, відбувалося масоване нав’язування та виправдання російської агресії та ідеології. Таким чином ворог намагався інспірувати панічні настрої серед українських громадян і дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в різних регіонах", - зазначається в повідомленні.

В СБУ повідомляють, що під час обшуків правоохоронці виявили:

▪️ понад 100 комплектів GSM-шлюзів

▪️ майже 10 тис. сім-карток різних мобільних операторів, які використовували для маскування злочинної діяльності

▪️ ноутбуки та комп’ютерне обладнання з доказами незаконних дій

▪️ чорнову бухгалтерію

"За даними фактами СБУ уже розпочала кримінальне провадження за ст.110 Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Працівники ЦПД при РНБО України зібрали добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних "вкидів", що ворог продукував протягом минулої доби.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП