poshkodzhennya-marshrutok-u-sumakh-chotirom-zatrimanim-ogolosili-pidozri

Пошкодження маршруток у Сумах: чотирьом затриманим оголосили підозри

 • 9271 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Чотирьом затриманим під час пошкодження коліс маршруток у Сумах оголосили про підозру. Про це повідомила прес-служба прокуратури Сумської області, передає УНН.

"Сумською місцевою прокуратурою за результатом зібраних Сумським відділом поліції доказів погоджено повідомлення про підозру чотирьом особам, затриманим напередодні під час пошкодження транспортних засобів. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 4 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку групою осіб із застосування предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) КК України", – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що близько 3:00 ранку 3 жовтня 2018 року молодики порізали колеса транспортних засобів, які курсують за маршрутом "Суми – Київ" та були припарковані на 1-ій Набережній вулиці р. Стрілки. Усього порізали шини 17 маршруток та пошкоджено заднє скло одної.

Поліція доставила 32 людини до Сумського відділу поліції. Особу кожного з доставлених встановили. З ними провели відповідні слідчі дії. Далі співробітники поліції в порядку ст. 208 КПК України затримали 20 осіб.

Наразі за результатом вивчення відео з камер спостережень та допитів свідків зібрано достатньо доказів причетності чотирьох осіб до безпосереднього пошкодження транспортних засобів. Підозрювані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Прокуратура вже готує клопотання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Стосовно інших слідство триває. Встановлюється ступінь вини кожного з них. Наразі їх звільнили з-під варти.

"Водночас прокуратура готує клопотання про накладення арешту на 3 елітні іномарки та 1 автобус із київською реєстрацією, на яких прибули зловмисники у м. Суми. У рамках кримінального провадження перевіряється також діяльність сумських і київських перевізників, зокрема щодо наявності ліцензії на пасажирські перевезення. Досудове слідство за ч. 2 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України триває", – зазначили у прокуратурі.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, у Сумах група чоловіків порізала колеса в маршрутках служб-перевізників.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП