posilennya-ukrayinsko-biloruskogo-kordonu-viyskami-bilorusi-chi-ye-zagroza-rozpovili-eksperti

Посилення українсько-білоруського кордону військами білорусі: чи є загроза – розповіли експерти

 • 409411 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Посилення збройними силами республіки білорусь українсько-білоруського кордону не є загрозливим для України. Таку думку в коментарі УНН висловив військовий експерт Михайло Жирохов.

Цитата

"лукашенку необхідно перед путіним показати себе і показувати те, що він готовий його підтримати у війні з Україною. Проте фактично ніяких маневрів, що могли би перерости в бойові дії, там немає. Те, що висувається, це такий навчальний процес, який з військової точки зору не є чимось для України загрозливим", – зазначив Жирохов.

Військовий експерт Сергій Грабський теж вважає, що на цей момент війська республіки білорусь не загрожують Україні. Проте так званими навчаннями білоруська армія проводить демонстраційні заходи задля того, щоб командування ЗСУ тримало на цьому напрямку певні підрозділи.

Цитата

"При чому спостереження показують, при здійсненні заходів так званої перевірки більшу частину сил вони все ж направили для демонстраційних дій проти Польщі. Тобто в нашій зоні ми не спостерігаємо серйозного і неадекватного збільшення сил, які б могли свідчити про їх подальші дії в напрямку України. В найближчій перспективі вони нічого не зможуть зробити", – вважає Грабський.

Нагадаємо

Підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з посилення українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях.

Українські Національні Новини

Політика