poslannya-zelenskogo-do-vr-bulo-emotsii-nim-i-malo-peredviborchii-motiv-politolog

Послання Зеленського до ВР було емоційним і мало передвиборчий мотив – політолог

 • 13951 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Послання Президента України Володимира Зеленського до парламенту було не класичне, містило передвиборчий мотив. Це було більше звернення до народу, виступ був емоційний та змістовний. Про це наголосив політолог Володимир Фесенко в коментарі УНН.

“Якщо в загальних рисах, то на що б я звернув увагу – це не просто класичне послання до ВР. Зеленський сам відзначив, що це, в першу чергу, звіт про виконання його програми. Думаю, що для Зеленського дуже важливо відзвітувати про те, що він обіцяв і що зі своїх обіцянок він зробив”, - наголосив Фесенко.

На думку політолога, мотив відзвітувати був важливий для Зеленського, адже йому дуже не подобається критика в свою адресу, коли дорікають, що та чи інша обіцянка не виконана.

“От що цікаво – це було в першу чергу звернення не до парламентарів, а до народу, як він сказав на початку. До народу, до громадян, до виборців. Я думаю, що передвиборчий мотив, в принципі, присутній в цьому виступі”, - додав політолог.

Також він відзначив багато дискусій про мир, де Зеленський докладно розповів, що зробив і що далі буде робити.

“А щодо парламентарів, тут, на мій погляд, було більше полеміки. Я б також відзначив, що це був дуже емоційний виступ і дуже полемічний. Він полемізував своїми опонентами, при чому давав зрозуміти, що більшість його опонентів знаходиться у залі ВР. Отака подвійність – звернення до народу, а полеміка з депутатами”, - наголосив Фесенко.

За його словами, змістовним виступ був і щодо цілей на майбутнє.

“Я от бачу, що він багато уваги приділив виконанню саме президентських повноважень, зокрема, стосовно армії, нацбезпеки. І про зовнішню політику багато казав, акцентував увагу на створенні “Кримської платформи”, на боротьбі за повернення Криму. І тези, які спрямовані в майбутнє, тут теж багато чого було”, - підсумував політолог.

Нагадаємо, Президент Зеленський звернувся з посланням до ВР, охопивши в своєму виступі боротьбу з COVID-19, Донбас, Крим та державний бюджет.

Українські Національні Новини

Політика