posli-16-derzhav-svitu-ta-yes-zaklikali-ukrayinu-zakhischati-prava-lgbti

Посли 16 держав світу та ЄС закликали Україну захищати права ЛГБТІ

 • 10303 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Посли 16 держав, а також глава Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі до Міжнародного дня боротьби з Гомофобією та Трансфобією, який відбудеться 17 травня, закликали Україну підтримувати рівність, гідність і верховенство права і забезпечити права ЛГБТІ. Про це йдеться у спільній заяві послів, передає УНН.

"17 травня в Україні відбудеться низка заходів, присвячених цьому Дню. Міжнародне товариство залишається прихильним до забезпечення безпеки лесбійок, геїв, бісексуальних, транссексуальних і інтерсекс - українців і українок, їх друзів, рідних і всіх прихильників толерантності та рівності в Україні. Ми вітаємо важливий внесок українських правоохоронних органів у забезпечення мирного проведення заходів у Києві та Одесі у минулому році, а також позитивну співпрацю з поліцією та міськими посадовцями на підтримку цього червневого маршу за рівність у Києві. Ми закликаємо Україну спиратися на ці успіхи та продовжувати підтримувати рівність, гідність та верховенство права для всіх", - підкреслили посли.

Дипломати закликали співробітників правоохоронних органів та уряду підтримувати і захищати права ЛГБТІ осіб під час проведення відповідних заходів 17 травня по всій Україні. За їхніми словами, дипломатичне товариство планує контролювати і брати участь в маршах та інших заходах.

"Україна досягла помітного прогресу у визнанні та захисті прав людини, але ця робота ще не завершена. Ми продовжуємо заявляти про свою підтримку імплементації Національної стратегії з прав людини та Плану дій, включаючи додаткові кроки у сфері боротьби з дискримінацією для ЛГБТІ осіб та боротьбу з злочинами на ґрунті ненависті на основі сексуальної орієнтації. Ми з нетерпінням чекаємо мирних та безпечних свят "Гордості" по всій Україні, а також продовження прогресу в напрямку рівності для всіх українців", - йдеться в заяві.

Як повідомляв УНН, Україна посіла 36 місце за показниками індексу "Райдужна Європа".

Українські Національні Новини

Політика