posli-g7-ta-yevrosoyuzu-zustrilisya-z-novim-direktorom-nabu

Посли G7 та Євросоюзу зустрілися з новим директором НАБУ

 • 607728 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Семен Кривонос зустрівся з послами G7 та Євросоюзу і запевнив їх, що "жодних компромісів", якщо йтиметься про незалежність НАБУ та його як очільника бюро, не буде, пише УНН з посиланням на сайт бюро.

Цитата

"Незалежно від посади та політичної приналежності, якщо людина причетна до скоєння корупційного злочину, справа стосовно її дій буде належно розслідувана і за наявності об’єктивних та достатніх підстав скерована до суду. Жодних компромісів, якщо мова йтиме про незалежність НАБУ та мене як його директора", - сказав він.

Деталі

Вітаючи послів, Кривонос запевнив, що забезпечуватиме незалежність розслідувань детективів, відкритість кадрових рішень та організує роботу так, щоб результати НАБУ були високо оцінені українським суспільством та міжнародними партнерами.

Розповідаючи про перші кроки на посаді, він окреслив низку викликів, з якими НАБУ має впоратися, зокрема: недостатня кількість оперативно-технічного персоналу та детективів, проблеми з експертизами в провадженнях, вдосконалення процесу кризових комунікацій.

Своєю чергою, посли зауважили, що боротьба з корупцією в країні є важливою, тому вони продовжать підтримувати бюро на цьому шляху. 

"Ми уважно слідкуємо за імплементацією реформ. Адже допомога Україні в боротьбі з корупцією є одним із наших пріоритетів. Зараз як ніколи важливо забезпечити незалежність антикорупційних інституцій, їхню спроможність та активну комунікацію з суспільством і міжнародними партнерами", - зазначив посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

Нагадаємо

Кабінет міністрів України 6 березня, на позачерговому засіданні, одноголосно ухвалив рішення про призначення Семена Кривоноса на посаду директора Національного антикорупційного бюро України.

Українські Національні Новини

Суспільство