posli-ssha-ta-britaniyi-v-ugorschini-nastiyno-zaklikali-budapesht-do-primirennya-z-ukrayinoyu

Посли США та Британії в Угорщині настійно закликали Будапешт до примирення з Україною

 • 12520 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Посли США та Британії в Угорщині закликали Будапешт та Київ знайти рішення суперечок на двосторонніх переговорах. Про це дипломати заявили на спільній конференції в Будапешті, передає УНН з посиланням на hvg.hu.

"Чотири завдання були доручені мені, коли я прибув до Будапешта в якості посла, одне з яких - я повинен був допомогти вирішити угорсько-українську суперечку", - сказав посол США Девід Корнштейн.

Його британський колега Йєн Ліндсей під час виступу закликав Будапешт та Київ знайти рішення своїх суперечок щодо євроатлантичної інтеграції України на двосторонніх переговорах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова МЗС Угорщини потрапив до бази “Миротворця”

"Нам сумно бачити, що двоє наших друзів, країна, в якій я живу, і одна з сусідських до неї, перебувають у суперечці. Я розумію позицію Угорщини, і близько 150 тис. угорців, які живуть в Україні, зовсім не в захваті від закону про освіту, прийнятого Україною, але я не маю уявлення про те, яке відношення має Закон про освіту до НАТО " - сказав Корнштейн, посилаючись на прохання Угорщини щодо скасування закону попри несхвалення інших членів НАТО рік тому та перешкоджання зближенню Північноатлантичного альянсу і Києва.

Посол США переконаний, що, якби Україна була членом НАТО у певній формі, російської окупації Криму в 2014 році не відбулося б.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС Угорщини прокоментували внесення Сійярто до бази “Миротворця”

Посли наголосили, що конфлікт в Україні – вторгнення у Крим та підтримка Росією сепаратистів на Сході України - загрожують не тільки колишній радянській республіці, а й всьому західному світу.

"Ми не можемо залишити Україну, ми не можемо створити враження, що Росія може чинити агресивні дії там, де їй заманеться - в Україні, або навіть на півдні Англії в Солсбері", - сказав британський посол, додавши, що Лондон продовжує засуджувати окупацію Криму і підтримку бойовиків на Донбасі з боку РФ.

Нагадаємо, у четвер Україна вручила ноту послу Угорщини Ерно Кешкеню про висилку консула Угорщини в Береговому. Він має залишити територію держави протягом 72 годин. У відповідь Угорщина вирішила вислати українського дипломата.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що відповідь Будапешта на висилку угорського дипломата з Берегового вважають нерівнозначною.

В свою чергу глава українського МЗС Павло Клімкін відповідь Угорщини назвав абсолютно і фундаментально неадекватною.

Українські Національні Новини

Політика