posli-yes-ne-diyshli-zgodi-schodo-naftovogo-embargo-dlya-rf-chotiri-krayini-proti

Посли ЄС не дійшли згоди щодо нафтового ембарго для рф: чотири країни проти

 • 238631 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Виконавча влада Європейського Союзу в середу запропонувала найжорсткіший пакет санкцій проти рф за її війну в Україні, проте кілька країн, стурбованих наслідками припинення імпорту російської нафти, стали на шляху досягнення згоди. Про це у середу повідомив Reuters, пише УНН.

Деталі

Як повідомили, кілька країн Центральної Європи стурбовані тим, що припинення постачань нафти відбудеться занадто швидко і вони встигнуть адаптуватися.

Так, повідомляє агентство, Болгарія, Угорщина, Словаччина та Чехія висловили стурбованість щодо нафтового ембарго на зустрічі послів 27 урядів ЄС у середу. Проте джерело агентства зазначило, що угода може бути досягнута на іншій зустрічі в четвер або згодом цього тижня.

Раніше

Сьогодні ЗМІ повідомляли, що Євросоюз додав заборону на угоди з нерухомістю з громадянами рф у свій шостий пакет санкцій, який має посилити тиск на російського президента володимира путіна.

Заборона, як зазначено, є частиною останніх заходів ЄС для завдання удару по російській державі та олігархах. Заходів, які вперше будуть спрямовані проти прибуткової нафтової промисловості москви та Сбербанку, найбільшого банку країни.

План мають схвалити держави-члени ЄС на цьому тижні, перш ніж він набуде чинності, і до нього можуть бути внесені зміни, пише видання.

Сьогодні, 4 травня, в ЄС офіційно анонсували шостий пакет санкцій проти росії за її вторгнення в Україну, який передбачає покарання за звірства в Бучі, поетапне нафтове ембарго та відключення Сбербанку від SWIFT.

Українські Національні Новини

Політика