posluga-yemalyatko-pidklyuchena-vzhe-do-160-pologovikh-budinkiv-fedorov

Послуга "єМалятко" підключена вже до 160 пологових будинків – Федоров

 • 17953 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Послугою "єМалятко" можна скористатися вже у понад 140 населених пунктів. Так, до цієї послуги підключено вже 160 пологових будинків. Про це під час брифінгу заявив віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає кореспондент УНН.

"На сьогодні у нас до послуги "єМалятко" підключено більше ніж 160 пологових будинків, тобто вже більше ніж у 140 населених пунктах є можливість скористатися цією послугою…Ми запустили унікальну річ на сьогодні: коли народжується дитина, у лікаря є можливість у пологовому будинку зареєструвати дитину онлайн, тобто зробити медичний висновок і тим самим спрощується увесь бюрократичний процес", - зазначив він.

За його словами, після цього є можливість отримати всі інші послуги онлайн.

"Після цього ви отримуєте СМС із номером реєстрації вашої дитинки і у вас є можливість отримати всі інші послуги у форматі онлайн. Ви заходите на портал "Дія", авторизуєтесь завдяки електронному підпису і не виходячи з дому - ви заповнюєте електрону заяву на порталі "Дія" і реєструєте дитинку і можете отримати до 9 послуг - всі, які пов’язані із народженням дитини", - додав він.

Нагадаємо, Мінцифри до кінця року запустить комплексну послугу "єМалятко" онлайн по всій країні.

Українські Національні Новини

Політика