posol-litvi-v-ukrayini-iz-delegatsiyeyu-vidvidav-zonu-oos

Посол Литви в Україні із делегацією відвідав зону ООС

 • 13946 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. На Донеччині відбулась зустріч представників командування Об’єднаних сил та делегації Республіки Литва. Делегацію ознайомили із ситуацією на лінії розмежування. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу штабу ООС.

"На Донеччині відбулась зустріч представників командування Об’єднаних сил та делегації Республіки Литва на чолі із надзвичайним і повноважним послом Литовської Республіки в Україні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що посла пана Вальдемараса Сарапінаса ознайомили із поточною безпековою ситуацією у районі проведення Операції об’єднаних сил та на лінії розмежування.

"Литовська делегація відвідала батальйон бригади, де ознайомилася із станом виконання домовленостей, що вступили у дію 27 липня 2020 року. Зокрема, обговорили факти прицільних обстрілів українських позицій, обладнання інженерних позицій ворожою стороною та масштабних пожеж, внаслідок підступної діяльності окупаційних військ", - йдеться у повідомленні.

Представники ЗС Республіки Литва та Литовського Посольства в Україні зазначили, що найбільшим дестабілізатором ситуації на Донбасі є Російська Федерація. А також, що народ Литви підтримує Україну і вважає її своїм братським народом.

"Для нас Україна є важливим стратегічним партнером, а також найкращим другом. Підтримка України свідчить про нашу боротьбу з агресором і окупантом, яким є Російська Федерація. У нашій країні — це аксіома. Це розуміє кожен пересічний громадянин. Наша тренувальна місія готова завжди бути поряд з українцями. Дякуємо, що приймаєте нашу допомогу, дякуємо вам за такий цікавий і насичений день", — зауважив Сарапінас.

Нагадаємо, на Донбасі минулої доби бойовики двічі порушили режим припинення вогню.

Українські Національні Новини

Політика