posol-melnik-bachit-bagato-zapitan-bez-vidpovidey-pislya-zayavi-merkel

Посол Мельник бачить "багато запитань без відповідей" після заяви Меркель

 • 271176 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Посол України у ФРН Андрій Мельник бачить "багато запитань без відповідей" після заяви ексканцлера Німеччини Ангели Меркель, де вона не стала вибачатися за політику щодо росії під час свого правління, пише УНН з посиланням на Die Zeit.

Деталі

За словами посла України в Берліні Андрія Мельника, Німеччині необхідно "переглянути політику щодо росії" та провести "відкриту дискусію у суспільстві" із цього приводу. "Тому добре, що колишній канцлер погодилася виступити", - сказав Андрій Мельник в ефірі телеканалів RTL та n-tv.

Проте від Ангели Меркель він очікував набагато конкретніших відповідей, сказав Мельник. На його думку, є "ще багато питань без відповідей". Він сподівається, що Меркель "і німецька політика загалом знайдуть можливість дати чесні відповіді".

"Тому що, якщо передбачається, що все пройшло так добре і не було скоєно жодних помилок, тоді постає питання, чому ми маємо справу з цією агресивною війною протягом 105 днів", - зазначив Мельник.

При цьому BILD вказує, що Мельник дивується, як могло статися, що росія розпочала "найкривавішу війну в Європі з 1945 року", якщо політика Німеччини щодо росії "була такою прекрасною".

Заяви Меркель "викликають великий жаль", сказав посол.

Раніше

У вівторок Меркель дала перше інтерв'ю після виходу пенсію, у якому висловилася щодо політики Німеччини щодо росії під час її перебування у владі. Ангела Меркель в інтерв'ю виданню Spiegel вказала, що "я не бачу необхідності говорити, що це було неправильно, і не вибачатимусь за це".

Українські Національні Новини

Політика