posol-nimechchini-viyna-v-ukrayini-znischila-pripuschennya-berlina-schodo-vzayemodiyi-z-rosiyeyu

Посол Німеччини: війна в Україні «знищила» припущення Берліна щодо взаємодії з росією

 • 123014 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Посол Німеччини в США Емілі Хабер заявила, що стратегія взаємозалежності при взаємодії з росією тепер «розпорошилась» вторгненням в Україну та наступними наслідками. Про це УНН пише з посиланням на CNN.

Деталі

На запитання кореспондента, чи «Німеччина принципово неправильно тлумачила володимира путіна» у минулі роки, Хабер відповіла таке: «Це правда, що протягом багатьох десятиліть наша стратегія ґрунтувалася на фундаментальному припущенні… що взаємозалежність призведе до стабільності, передбачуваності та певною мірою до узгодженості. Це був, якщо хочете, наш досвід щодо НДР [колишня Східна Німеччина], з возз'єднанням і навіть із розпадом Радянської імперії. Тепер ми бачимо, що взаємозалежність насправді може призвести до вразливості. Отже, це припущення, по суті, було розвіяне».

Хабер також повторила, що Заходу необхідно об'єднатися у своїх заявах проти путіна, тому що «насправді ми, певно, дуже мало знаємо про внутрішню динаміку його оточення».

Хабер також розповіла про зниження залежності Німеччини від російських енергоресурсів, заявивши, що країна працює з «запаморочливою швидкістю», і результат буде «незворотнім».

«Ми повинні якнайшвидше знизити нашу залежність від російського викопного палива… Зараз ми обговорюємо нафтове ембарго. І Німеччина насправді наполягає на цьому. Вони створені для того, щоб ми позбулися цієї залежності. Газ — складніша історія, бо крім ринку нафти це не глобальний ринок. Але ми диверсифікуємо — Німеччина — із запаморочливою швидкістю. Ми замовляємо великі контракти ЗПГ, ми будуємо сховище ЗПГ... І ми маємо намір якнайшвидше піти від російського газу, не кажучи вже про нафту і вугілля».

Додамо

Німеччина та Катар у п'ятницю домовилися про енергетичне партнерство, в рамках якого Доха може розпочати постачання зрідженого природного газу (ЗПГ) до Берліна у 2024 році. Раніше цього місяця Німеччина розпочала будівельні роботи для свого першого плавучого терміналу ЗПГ у Вільгельмсхафені, місті та порту, розташованому в Нижній Саксонії на північному заході Німеччини.

Українські Національні Новини

Новини Світу