posol-pivnichnoyi-koreyi-v-italiyi-v-bigakh-z-listopada-2018

Посол Північної Кореї в Італії в бігах з листопада 2018 року

 • 8694 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. У листопаді 2018 року посол КНДР в Італії Джо Сонг Гіл втік разом з дружиною. Про це повідомили спецслужби Південної Кореї, передає УНН з посиланням на BBC

Оголошення слідувало за непідтвердженими повідомленнями, що головний дипломат Пхеньяна в Італії просив притулку у західній країни.

"Термін повноважень виконуючого обов'язки посла Джо Сонг Гіла закінчувалися в кінці листопада минулого року, і він втік з дипломатичного комплексу на початку листопада", - заявив журналістам представник уряду Південної кореї Кім Мін Кі, виступаючи в четвер після брифінгу в розвідувальному агентстві країни.

Вважається, що дружина Джо ховається разом з ним.

48-річний Джо виконував обов'язки посла в Римі з жовтня 2017 року, після того як Італія вислала тодішнього посла Мун Чон Нама в знак протесту проти ядерного випробування, проведеного Північною Кореєю.

Дипломатична місія Північної Кореї в Італії важлива для Пхеньяна, пише видання, оскільки Продовольча і сільськогосподарська організація ООН знаходиться в Римі, а Північна Корея часто страждає від хронічного браку продовольства.

Північнокорейські дипломати, які перебувають за кордоном, зазвичай змушені залишати кількох членів сім'ї в Пхеньяні для запобігання їх дезертирства.

Сонг Гіл, швидше за все, був у Римі зі своєю дружиною і дітьми, і передбачається, що він може бути з привілейованої або впливової родини.

Як повідомляв УНН, влада Північної Кореї наказала повернути на батьківщину дипломата, який втік до Південної Кореї.

Українські Національні Новини

Новини Світу