posol-polschi-neodnoznachno-vidguknuvsya-pro-kiyivskiy-kostel

Посол Польщі неоднозначно відгукнувся про київський костел

 • 18462 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький в коментарі до фотографії костелу святого Миколая в Києві заявив, що "Міністерство культури поважає крадіжку більшовиків", передає УНН з посиланням на Twitter посла.

"Ну, денне світло показує зовсім інший вид з хрестами, відрізаними від веж і фасадів, покритих тріщинами. Через 28 років після розпаду Радянського Союзу храм досі служить концертним залом органної музики, в якому Міністерство культури України шанує крадіжку більшовиків", - написав Ціхоцький.

Коментар стосувався фото будівлі, опублікованому напередодні користувачем "Business Ukraine mag" із підписом "барвисте освітлення в Нікольському римсько-католицькому соборі Києва".

Відзначимо, Ян Бартош Ціхоцький за освітою - історик. Працював аналітиком в Центрі східних досліджень і Польському інституті міжнародних справ.

У 2015 - 2016 роках працював в посольстві в Москві, в тому числі в якості пресаташе.

Як повідомляв УНН, 9 листопада в Польщі затримали заступника командира УНСО, добровольця Ігоря Мазура.

Віце-спікер Сейму Польщі Малґожата Ґошевська запевнила, що затримання активіста і ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура в Польщі є "виключно технічним" кроком для гарантування невинності затриманого.

Well, daylight shows much different view with crosses cut off the towers and facade covered with cracks. 28 years after the Soviet Union collapsed, the temple still serves as an organ music concert hall with the Ministry of Culture

Українські Національні Новини

Політика