posol-rf-u-velikiy-britaniyi-vidkinuv-mozhlivist-zastosuvannya-rosiyeyu-taktichnoyi-yadernoyi-zbroyi-v-ukrayini

Посол рф у Великій Британії відкинув можливість застосування росією тактичної ядерної зброї в Україні

 • 238089 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Посол росії у Великій Британії Андрій Келін не вірить, що російські збройні сили можуть застосувати тактичну ядерну зброю у війні проти України. Про це Келін сказав в інтерв'ю ВВС, передає УНН.

Цитата

"Тактична ядерна зброя, відповідно до російської військової доктрини, не використовується в таких конфліктах (як вторгнення росії в Україну - ВВС)", - заявив Келін.

Деталі

Він зазначив, що в росії дуже суворо регламентовано використання ядерної зброї, і в основному це можливе лише у випадках, коли існування держави перебуває під загрозою.

"Це не має нічого спільного з поточною операцією (у росії заборонено вживати слово війна - ред.)", - зазначив посол.

У травні на російських федеральних каналах стали все частіше згадувати можливість застосування Росією ядерної зброї. Ці погрози звучали на тлі відсутності значних успіхів російської армії та збільшення постачання зброї та техніки Україні із Заходу.

У розмові посол також заперечував, що російські війська обстрілювали мирних жителів і назвав звинувачення у військових злочинах у Бучі "вигадкою".

Раніше

Як писав УНН, перший заступник постійного представника рф при ООН Дмитро Полянський в опублікованому інтерв'ю британському онлайн-виданню UnHerd News не виключив застосування росією ядерної зброї.

Українські Національні Новини

Новини Світу