posol-rozpoviv-pro-problemi-pri-vyizdi-ukrayintsiv-v-bilorus

Посол розповів про проблеми при в'їзді українців в Білорусь

 • 9355 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. При в'їзді українців в Білорусь можуть виникнути проблеми, пов'язані з дією списків небажаних для в'їзду осіб. Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Білорусі Ігор Кизим в інтерв'ю білоруському виданню "Вільні новини – плюс", передає УНН.

"Для деяких українських громадян виникали проблеми із в'їздом до Білорусі або перебуванням тут. Пов'язано це з тим, що в Росії існують списки небажаних для в'їзду осіб, ці списки можуть діяти і на території Білорусі як члена Союзної держави", – пояснив посол.

За його словами, в даний час українське посольство налагодило співпрацю в цій сфері з білоруськими міграційними та консульськими структурами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За час дії воєнного стану в Україні не пустили понад 1600 росіян

"Навіть якщо людина знаходиться в таких списках, ми знаходимо рішення, виходячи зі взаємних інтересів. Але я все ж рекомендую громадянам України, у яких виникають сумніви щодо їх перебування в таких списках, звертатися з цього питання в білоруські міграційні органи перед поїздкою до Білорусі", – порадив він.

Нагадаємо, білоруські прикордонники не пустили в країну українську екологічну активістку Юлію Маклюк, яка їхала в Мінськ для участі в міжнародному форумі волонтерів і прихильників.

Українські Національні Новини

Політика