posol-ssha-pri-obsye-mi-ne-budemo-terpiti-zalyakuvannya-sposterigachiv-na-okupovanomu-donbasi

Посол США при ОБСЄ: ми не будемо терпіти залякування спостерігачів на окупованому Донбасі

 • 16464 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Патруль моніторингової місії ОБСЄ все частіше піддається загрозам з боку незаконних збройних формувань в окупованій частині Донбасу. Однак бойовикам не вдасться налякати або вплинути на спостерігачів. Про це заявив посол США в ОБСЄ Джеймс Гілмор в промові до Постійної ради ОБСЄ, передає УНН.

"На цьому тижні відбулося більше порушень припинення вогню і поранень серед цивільного населення (на Донбасі - ред.). Російські окупанти продовжували перешкоджати пересуванню Спеціальної моніторингової місії при виконанні їх роботи. Слідом за інцидентом 8 травня, коли російські сили переслідували групу спостерігачів протягом декількох годин, ми дізналися про інший інцидент. 15 травня під час патрулювання біля Березівського члени СММ ОБСЄ повідомили, що були змушені сховатися від обстрілу снарядів, які впали в межах 20 метрів від їх місцезнаходження", - зазначив Гілмор.

Так, це не перший випадок, коли члени патруля стикаються з вибуховими снарядами або стрілецькою зброєю в безпосередній близькості від своїх позицій.

"Держави-учасники (ОБСЄ - ред.) просять цих людей ризикувати своїм життям і безпекою, щоб надати нам найактуальнішу інформацію на місцях, тому спроби залякати цих людей не будуть терпіти", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що 15 травня патруль моніторингової місії ОБСЄ піддався обстрілу з боку незаконних збройних формувань в окупованій частині Донбасу - поблизу населеного пункту Березівське. Спостерігачі в результаті обстрілу не постраждали.

Українські Національні Новини

Політика