posol-yes-bezviz-ye-zaslugoyu-ukrayintsiv-a-vlada-maye-vikonuvati-usi-vimogi

Посол ЄС: безвіз є заслугою українців, а Україна має виконувати усі вимоги

 • 8772 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Безвізовий режим з ЄС, який діє вже рік, є заслугою українського народу. І важливо, щоб Україна продовжувала виконувати усі вимоги для безвізу. Про це заявив посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі з нагоди святкування першої річниці встановлення безвізового режиму, передає УНН з посиланням на прес-службу представництва ЄС в Україні.

"Безвізовий режим з ЄС – це заслуга українського народу. За рік візової лібералізації багато українців вже скористалися безвізом. Громадяни країн ЄС та України зустрічаються один з одним все частіше. Це сприяє кращому порозумінню, появі нових та відновленню старих дружніх зв'язків та економічним вигодам. Тоді як більшість українців дотримуються правил безвізових подорожей, важливо, щоб Україна продовжувала виконувати всі вимоги, зазначені для процесу лібералізації візового режиму", - заявив Мінгареллі.

При цьому у представництві ЄС вказали, що перший рік безвізу продемонстрував зростання подорожей українців у європейському напрямку. "Згідно з даними ДПСУ, із дня набрання чинності безвізового режиму з ЄС станом на червень 2018 року українці понад 20,3 млн разів з’їздили до країн Євросоюзу. Це на 15% більше у порівнянні з попередніми 12 місяцями – 17,7 млн поїздок", - повідомили у представництві ЄС.

Так, 4,8 млн разів українці перетинали кордони з ЄС за біометричними паспортами. Близько 555 тисяч разів українців з’їздили до країн ЄС за новими біометричними паспортами без віз.

Статистика Мінінфраструктури, як зауважили у представництві ЄС, доповнює ці дані: у 2017 році в 5,5 разів більше пасажирів, ніж у 2016-му, скористалися міжнародними залізничними маршрутами в напрямку Україна-ЄС – понад 200 тисяч. До кінця 2018 року планується запуск 2 нових залізничних маршрутів до Угорщини та Румунії. У 2017 році кількість маршрутів лоукост-авіакомпаній з України до ЄС збільшилася вдвічі – до 38 маршрутів – у порівнянні з 2015 роком, коли їх було лише 18.

Також у диппредставництві зауважили, що українці вважають безвіз головною політичною подією 2017 року за даними опитувань, а словник сучасної української мови і сленгу "Мислово" вибрав "безвіз" словом 2017 року. Українська влада, зокрема Президент Петро Порошенко, ЗМІ та незалежні експерти неодноразово називали безвіз з ЄС головним досягненням України у 2017 році разом із набуттям чинності Угоди про асоціацію з ЄС, додали у диппредставництві.

Нагадаємо, 11 червня 2017 року набув чинності безвізовий режим між Україною та ЄС

Українські Національні Новини

Політика