posol-yes-nagadav-ukrayini-pro-zobovyazannya-v-konteksti-priynyattya-trudovogo-kodeksu

Посол ЄС нагадав Україні про зобов’язання в контексті прийняття Трудового кодексу

 • 33508 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Європейський Союз розуміє бажання змінити Трудовий кодекс в Україні, водночас, наполягає на дотриманні міжнародних зобов’язань та збільшенні кількості консультацій. Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас на засіданні Асамблеї української сторони Платформи громадянського суспільства "Україна-ЄС" у Києві, передає кореспондент УНН.

"Щодо змін до трудового кодексу, зокрема, зауважень, направлених до Європейської комісії і Європейського парламенту від деяких українських профспілок... Як ви знаєте, зараз цей процес знаходиться у Верховній Раді України, лідери Євросоюзу, звичайно, чули на цю тему дуже багато критики і скарг, не лише від українських, але і від деяких профспілок Європейського Союзу. Слід пам’ятати про те, що є ціла низка зобов’язань, взятих не лише у рамках відносин з Європейським Союзом, але і у рамках співпраці з Міжнародною організацією праці", - сказав Маасікас.

Він підкреслив, що в цьому контексті Україні "необхідно зробити все можливо для того, щоб ці зміни відповідали цим зобов’язанням".

"Я розумію логіку і бажання, яке на сьогодні є: змінити нинішній Трудовий кодекс, який розроблявся на основі старого радянського кодексу з 70-х років. Хочу сказати, що як лідери Європейського Союзу, так і я особисто - закликали до проведення більшої кількості консультацій з усіма соціальними партнерами, оскільки ці зміни впливатимуть на мільйони людей. Безумовно, необхідно провести якомога більше консультацій, і ми вже бачили, що ці зміни були прийняті у добре відомому "турборежимі" за кілька днів у парламенті, тому зараз потрібно приділити більше уваги і більше часу подальшій роботі із цими змінами.

Нагадаємо, Міжнародні профспілки розкритикували український проект Трудового кодексу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі