posol-yes-ukrayina-zobovyazana-stvoriti-suspilne-movlennya-na-pochatku-2017-roku

Посол ЄС: Україна зобов'язана створити Суспільне мовлення на початку 2017 року

 • 8368 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Україна має створити Суспільне мовлення не пізніше 2017 року, бо це є її зобов'язанням, тому ЄС підтримуватиме Україну в цьому та постійно нагадуватиме на важливості створення такого мовника для суспільства. Про це під час круглого столу "Належне фінансування і реєстрація юридичної особи у січні 2017 року – головні умови для створення Суспільного мовника" повідомив посол, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюґ Мінґареллі, передає кореспондент УНН.

"Нам важливо підтримати вас і зробити так, щоб поділитися нашим досвідом. Певною мірою ми маємо спільні проблеми, в нас також є олігархи які володіють великою часткою ЗМІ, тому важливо забезпечити прозорість преси і очевидно, що Суспільне бачення відіграє в цьому роль.

Тому щоденно ми нагадуємо, які обов'язки Україна взяла і серед іншого є зобов'язання створити незалежне громадське мовлення, але не пізніше 2017 року. Той факт, що ви вже двічі намагалися означає, що наступного разу вдасться, тому ми повинні зробити так, щоб в 2017 році в бюджеті було передбачене фінансування суспільного мовлення, статут схвалено і зареєстрована юридична особа. Ми наполягаємо, щоб в наступному бюджеті була окрема стаття. Ми будемо продовжувати говорити, що без суспільного мовлення в Україні не можна забезпечити достатній рівень інформованості, що є передумовою демократичного суспільства",- сказав посол.

Як повідомляв УНН, голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар сподівається, що завтра народні депутати проголосують про закладення у Держбюджет-2017 коштів на суспільне мовлення.

Українські Національні Новини

Суспільство