posolstva-ukrayini-u-sviti-poshirili-poyasnennya-schodo-instsenuvannya-vbivstva-babchenka

Посольства України у світі поширили пояснення щодо інсценування вбивства Бабченка

 • 16008 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Посольства України у світі поширили коментарі, в яких пояснили необхідність спеціальної операції з інсценуванням вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка, передає УНН.

Посольства України, зокрема у Франції, Великій Британії, Грузії, Аргентині, поширили офіційні коментарі, в яких пояснюють необхідність інсценування вбивства Аркадія Бабченка.

У заяві українського представництва в Грузії вказується, що гібридна війна, яку веде Росія з Україною, потребує нестандартних підходів протидії. Зазначається, що іншого способу для розкриття спланованого Росією замаху на вбивство А.Бабченко, окрім як проведена операція в режимі абсолютної секретності, не існувало.

Україна також закликала міжнародних партнерів з розумінням поставитися до цієї операції і посилити санкції проти Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заяви деяких міжнародних організацій про спецоперацію з Бабченком шокують - Аваков

Посол України в Австрії Олександр Щерба у своєму коментарі з цього приводу пояснив, що СБУ, отримавши інформацію про підготовку замаху на А.Бабченка, опинилася перед вибором: спіймати чергову “дрібну рибу” і, можливо, того, хто безпосередньо передав цій людині гроші, або ж зробити вигляд, що замовлення виконане та почекати, поки істинний замовник після виконаної “роботи” почне діяти і дасть зрозуміти більш масштабний план. Українські правоохоронці обрали другий.

“Чи зухвало це було? Так. Чи заділо це почуття всіх тих, хто оплакував Бабченка у день його „смерті“? Так. Я вибачаюся за розчаровані емоції. Але не вибачаюся за врятоване життя журналіста — а також десятки інших життів (згідно СБУ, розстрільні списки були довгі). Я не вибачаюся за те, що ланцюг путінських убивств в Україні був нарешті розірваний. Я не вибачаюся за те, що СБУ змішало плани Москви в Україні”, — написав він.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялося, що він після пострілів в спину помер в кареті “швидкої”.

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий, і розповів деталі спецоперації із запобігання вбивства.

Реакція світу на інсценування вбивства журналіста була різною. Зокрема, міністр закордонних справ Німеччини Хайко Мас закликав Україну прояснити ситуацію з інсценуванням вбивства журналіста Аркадія Бабченка. У МЗС Бельгії назвали "замах" на Бабченка спробою боротися з обманом за допомогою брехні.

Тим часом у ЄС, коментуючи справу Бабченка, заявили, що Україна має право захищати свої національні інтереси та свою територію.

"Це безпекова ситуація, ситуація в Криму та конфлікт на Сході країни. Такий контекст. Як і всі країни, Україна має право захищати свої національні інтереси та свою територію", - зазначили в ЄС.

Українські Національні Новини

Політика