posolstvo-ssha-poperedilo-pro-teroristichnu-zagrozu-v-nigeriyi

Посольство США попередило про терористичну загрозу в Нігерії

 • 8050 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Посольство США в Нігерії попереджає американских громадян про загрозу нападу радикального ісламістського угруповання "Боко харам" і осередку "Ісламської Держави" під час виборів в країні. Про це йдеться на сайті посольства, передає УНН.

"Спостерігається збільшення кількості пропагандистських відеороликів ІД, спеціально спрямованих на адресу Нігерії, і триваючих заворушень в штаті Борно і на північному сході", - відзначили в посольстві.

За словами дипломатів, "ІД" Західної Африки (ISWA) і "Боко Харам" раніше заявили, що планують зірвати майбутні президентські вибори 2019 року в країні за допомогою атак на нігерійську безпеку та інфраструктуру, а також місць масового скупчення людей, таких як ринки, готелі та торгові центри.

"Хоча у нас немає конкретної інформації про загрози посольству США або в самій Нігерії протягом сезону виборів, громадяни США в Нігерії повинні пам'ятати про необхідність регулярно дотримуватися запобіжних заходів", - підкреслили в посольстві.

Дипломати радять американським громадянам дотримуватися обережності під час прогулянок або водіння в нічний час доби, уникати демонстрацій, а так же бути пильними в громадських місцях, в тому числі в школах, лікарнях, державних установах, туристичних місцях і транспортних вузлах і носити при собі паспорт з нігерійської візою.

Нагадаємо, раніше радикальне ісламістське угруповання "Боко харам" повідомило про підготовлюваний масштабний напад на столицю Нігерії місто Абуджа.

Українські Національні Новини

Новини Світу