posolstvo-ssha-u-kiyevi-ocholit-top-chinovnik-derzhdepu-na-chas-vidpustki-kvin

Посольство США у Києві очолить топ-чиновник Держдепу - на час відпустки Квін

 • 24230 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Заступник помічника Держсекретаря США Джордж Кент прилітає до Києва для тимчасового керівництва посольством США в Україні. Це повідомляє ZN.UA з посиланням на підтвердження з американського посольства в Україні, де при цьому уточнили, що місія Кента розрахована лише на час відпустки тимчасової повіреної у справах США в Україні Крістіни Квін, передає УНН.

Цитата:

“Джордж Кент, який нині обіймає посаду заступника помічника державного секретаря США в Бюро у справах Європи і Євразії, прибуде до Києва наприкінці цього тижня, щоб виконувати обов’язки тимчасового повіреного в справах в посольстві США в Києві до кінця цього місяця. Тимчасовий повірений у справах США Крістіна Квін повернеться до України після двотижневої відпустки і розпочне виконання своїх обов’язків”, — повідомили в посольстві.

Деталі

Джордж Кент не лише добре відомий в Україні, він також дуже багато знає про Україну, пропрацювавши в посольстві США в Києві дві каденції - останню у 2015-2018 роках на посаді заступника голови місії Сполучених Штатів. Кент вільно володіє українською і російською мовами. За даними видання, він "добре орієнтується" у "підводних течіях українського політичного та економічного життя".

"Наші співрозмовники припускають: якщо Джордж Кент, який свого часу був активним промоутером з американського боку створення в Україні антикорупційних органів, очолить навіть на якийсь короткий час посольство, боротьба з корупцією в нашій країні отримає новий значний імпульс і сягне нових глибин", - відзначає видання.

Доповнення

Посада глави диппредставництва США в українській столиці залишається вакантною з травня 2019 року, коли попередній посол Марі Йованович була відкликана до Вашингтона. Йованович отримала призначення в Україні в 2016 році ще за президента-демократа Барака Обами, а в травні 2019 року покинула свою посаду на особисту вимогу Трампа, який звинуватив її в нелояльності.

На зустрічі за участю голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном у травні було озвучено звернення з проханням призначити спецпредставника по Україні - Крістіну Квін - послом на постійній основі, що викликало неоднозначну реакцію.

Українські Національні Новини

Політика